SYRY

Čerstvé syry

  • All
    •   Back
    • Čerstvé syry
    • Zrejúce syry
    • Tavené syry

Zrejúce syry

  • All
    •   Back
    • Čerstvé syry
    • Zrejúce syry
    • Tavené syry
Sýta Rúbaň 12-mesačná

Špeciálne syrárske kultúry v Sýtej Rúbani vytvárajú s pribúdajúcim časom zrenia stále výraznejšiu, bohatú a širokú chuť, s vysokým potenciálom pre dlhodobejšie zrenie. Zreje na voňavých bukových policiach po dobu minimálne 1 roka. Tým získava stále výraznejšiu chuť a pevnejšiu konzistenciu.

Pastiersky výkroj s čili

Zmesný zrejúci syr, ktorý pozostáva z nášho vlastného kravského a ovčieho pasterizovaného mlieka. Má príjemnú mliečnu smotanovo-syrovú chuť s typickým nádychom po ovčom mlieku pozdvihnutú pikantnými čili papričkami.

Pastiersky výkroj

Zmesný zrejúci syr, ktorý pozostáva z nášho vlastného kravského a ovčieho pasterizovaného mlieka. Má príjemnú mliečnu smotanovo-syrovú chuť s typickým nádychom po ovčom mlieku.  

Veľkolepý Turiec

Veľkolepý Turiec - 100% ovčí zrejúci syr je zrejúci syr vyrobený len zo 100% ovčieho pasterizovaného mlieka z farmy Turček v Kremnických vrchoch.

Kryštálová Kamenica 12-mesačná

Kryštálová Kamenica - syr parmezánového typu je minimálne zrejúci syr s dobou zrenia minimálne 1 roka, ktorý je vyrobený za pomoci špeciálnych syrárskych kultúr. Tie v ňom počas minimálne zrenia vytvárajú chute a vône typické pre takýto druh syra.

Jemný Dubník s pažítkou

Jemný Dubník pažítka je vyrobený použitím typických syrárskych kultúr a s prídavkom kúskov voňavej pažítky. Vybrané syrárske kultúry počas zrenia vytvárajú v tomto syre príjemné jemné, mliečne, krásne smotanové chute a vône a v kombinácii s chutnou pažítkou vytvárajú súhru sviežich chutí a vôní.

Jemný Dubník

Špeciálne syrárske kultúry vytvárajú s pribúdajúcim časom zrenia stále jemnú, smotanovú, príjemne syrovú chuť a vôňu. Zreje na voňavých bukových policiach po dobu minimálne 3 mesiacov.

Sýta Rúbaň 3-mesačná

Špeciálne syrárske kultúry v Sýtej Rúbani vytvárajú s pribúdajúcim časom zrenia stále výraznejšiu, bohatú a širokú chuť, s vysokým potenciálom pre dlhodobejšie zrenie. Zreje na voňavých bukových policiach po dobu minimálne 3 mesiacov. Tým získava stále výraznejšiu chuť, lepšiu konzistenciu.

Ľahké pierko 4-farebné korenie

Je chuťovo jemný a zároveň pálivý po korení 4 farieb, príjemnej mliečnej chuti a vône. Vyrobený z čerstvo nadojeného vlastného výberového mlieka. Typický je svojou smotanovo maslovou chuťou ktorá je doplnená typickou pálivosťou po čiernom, bielom, zelenom a červenom korení.

Ľahké pierko čili

Je chuťovo jemný a zároveň pálivý, príjemnej mliečnej chuti a vône. Vyrobený z čerstvo nadojeného vlastného výberového mlieka. Typický je svojou smotanovo maslovou chuťou pozdvihnutou pikantnosťou čili papričiek.

Deravý Dunajler

Syr ementálskeho typu s výrazne sladkastou vôňou a chuťou prelínajúcimi sa s jemne orieškovými tónmi typickými pre tento druh syra. Za tieto vône a chute vďačí jedinečným syrárskym kultúram, ktoré ich vytvárajú počas zložitého a prísne stráženého procesu zrenia. Zreje na voňavých bukových policiach po dobu minimálne 3 mesiacov, pričom sa striedajú rôzne fázy zrenia pri rôznych teplotách. Tým získava výraznejšiu chuť a lepšiu konzistenciu.

Čedar z Dubníka

Syr na použitie v studenej či teplej kuchyni. Pri výrobe prechádza syrenina procesom tzv. čedarizácie, čo mu dodáva špeciálne chuťové vlastnosti .Tie sú podporené aj špeciálnou syrárskou kultúrou.

Farmársky blok

Syr eidamského typu typický pre slovenskú kuchyňu, vyrobený s použitím špeciálnych syrárskych kultúr, ktoré v ňom počas zrenia vytvárajú príjemné jemné, mliečne, smotanové chute a vône. Je vhodný pre široké použitie v teplej či studenej kuchyni.

Tavené syry

  • All
    •   Back
    • Čerstvé syry
    • Zrejúce syry
    • Tavené syry